nieuws

Aantal dodelijke coronaslachtoffers in Zwartewaterland verdubbeld naar tien

Aantal coronadoden in Zwartewaterland verdubbeld naar tien
Aantal coronadoden in Zwartewaterland verdubbeld naar tien © Freddy Schinkel
Het aantal dodelijke coronaslachtoffers in Zwartewaterland is sinds het afgelopen weekeinde verdubbeld. Het virus heeft nu in de gemeente Zwartewaterland tien mensenlevens geëist, van wie negen in Hasselt. Met name het verzorgingshuis De Hazelaar is zwaar getroffen.
Burgemeester Eddy Bilder maakte vanavond tegenover het lokale radiostation ZwartewaterFM de laatste cijfers bekend.

Vijf nieuwe slachtoffers

Tot zaterdag telde Hasselt vijf dodelijke slachtoffers, in de loop van dit weekeinde zijn er vijf patiënten bijgekomen die het virus fataal is geworden. Zes van deze patiënten zijn bewoners van verzorgingstehuis De Hazelaar.
Hoewel er niet meer in alle gevallen wordt getest, wordt er bij deze tien personen vanuit gegaan dat ze vrijwel zeker zijn overleden aan de gevolgen van corona.

Intensive care

Het totaalaantal besmettingen is sinds het weekeinde gestegen naar 46. Twee patiënten zijn overgebracht naar de intensive care. Daar liggen meer dan tien patiënten, van wie er meerdere in kritieke toestand verkeren.
Hasselt telt in de gemeente de meeste besmettingen, maar GGD IJsselland houdt sinds vandaag de cijfers niet meer per kern bij, zo liet de burgemeester weten.

'Forse boetes'

Ook maakte de burgemeester vanavond bekend dat er vanaf nu strenger zal worden opgetreden tegen burgers die zich niet houden aan de landelijke coronaregels. Volgens Bilder wordt gesignaleerd dat met name jongeren toch regelmatig in grotere groepen samenkomen.
Volgens de burgemeester zijn tot voor zover bekend nog geen geldboetes opgelegd. Tot dusver werden jongeren aangesproken op hun gedrag of werd er een gesprek met hun ouders gevoerd. "Maar we zijn nu in het stadium aangekomen dat er toch boetes zullen worden opgelegd", aldus Bilder. "En dan heb je het meteen over forse bedragen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.