Vrijwillige stekers en kooplustige consument geven aspergeteler De Weerd uit Raalte positieve energie

Aspergekweker Henk de Weerd uit Raalte is positief. Ondanks dat hij verwacht dit jaar veertig procent minder omzet te draaien, is hij tevreden over hoe het momenteel gaat op zijn aspergekwekerij.

"De vaste Roemeense medewerkers zijn er nog steeds én we kunnen inmiddels rekenen op de steun van een mooi aantal vrijwilligers. Ik ben een tevreden mens", aldus aspergekweker Henk de Weerd.

Een positieve Henk de Weerd (Foto: Gerard Hellwich)
Een positieve Henk de Weerd (Foto: Gerard Hellwich)

Veertig procent minder omzet

"In totaal heb ik 7 hectare koude velden en 1,5 hectare warme, hier binnen in de kas. Normalerwijs leveren wij aan zestig horecabedrijven. Dit valt vanwege de coronacrisis weg en hiermee veertig procent van onze omzet".

"We hopen dat met Pasen de consument ons weet te vinden en dat we een mooie omzet gaan draaien, momenteel mogen we niet klagen. We doen er dan ook alles aan om de verkoop van het witte goud zo veilig mogelijk te maken voor ons allen. Zo hebben we onder meer een webshop geopend en zullen we met Pasen een heuse asperge-drive-in introduceren". 

Niet alle velden worden geoogst (Foto: Esther Rikken)
Niet alle velden worden geoogst (Foto: Esther Rikken)

Overijssel in actie

Verslaggever Esther Rikken mocht, in het kader van Overijssel in Actie, een ochtend helpen bij de enthousiaste Sallandse aspergeteler. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: