Nieuws

Politie-achtervolging ging vooraf aan vondst bestelauto in Twentekanaal bij Delden

Een nachtelijke politie-achtervolging in Hengelo en Delden leidde vanochtend uiteindelijk tot de vondst van een bestelauto in het Twentekanaal bij Delden. De bestuurder van de wagen heeft zich inmiddels bij het arrestantencomplex in Borne gemeld.
Afgelopen nacht om drie uur zagen agenten op de Sloetsweg in Hengelo een auto rijden die niet verzekerd bleek. Om dat te checken, wilde de politie de wagen aan de kant zetten, maar de bestuurder negeerde het stopteken, waarop de achtervolging volgde.

Politie-auto geramd

Tijdens de achtervolging maakte de automobilist meerdere verkeersovertredingen. Op De IJsvogel in Delden besloot hij dan toch te stoppen. Maar toen de politiewagen de verdachte naderde, besloot die de dienstauto achterwaarts te rammen en er weer vandoor te gaan. De agenten verloren de verdachte vervolgens uit het oog.

Zelf gemeld

De verdachte heeft zich vanochtend zelf bij het arrestantencomplex in Borne gemeld. Daarna is de bestelauto in het Twentekanaal gevonden. Het gaat vermoedelijk om het voertuig dat afgelopen nacht is achtervolgd.
Waarom de verdachte aan de politie probeerde te ontkomen, is niet bekend. Hij zal worden gehoord door de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.