nieuws

FvD: zorgen om gevolgen coronacrisis voor taxi- en touringcarbedrijven

Taxi
Taxi © RTV Oost/Wouter de Wilde
De Overijsselse fractie van Forum voor Democratie (FvD) maakt zich zorgen om de gevolgen van de coronacrisis voor taxi- en touringcarbedrijven. Fractievoorzitter Johan Almekinders wil dat de provincie zich inzet voor hulp aan de commerciële vervoersbedrijven die door coronamaatregelen in de problemen komen.
De maatregelen hebben groot effect op de reis- en vervoerssector. Mensen moeten zoveel mogelijk thuisblijven en reizen gaan daarom niet door. Maar het landelijk noodloket van het ministerie van Economische Zaken is niet beschikbaar voor taxi- en touringcarbedrijven, zei voorzitter Eckhardt van Koninklijk Nederlands Vervoer onlangs. 
FvD wil van Gedeputeerde Staten (GS) weten of er contact is met organisaties in de commerciële reisbranche en wat er gedaan wordt om Overijssel ook bereikbaar te houden op plekken waar geen openbaar vervoer komt. 
Nu het schoolvervoer en vervoer van zorgcliënten stilligt, wordt geld dat daarvoor is gereserveerd niet aan de vervoerders betaald. FvD wil dat GS gaat bekijken of alsnog een groot deel (tachtig procent) kan worden doorbetaald om zo de branche te blijven ondersteunen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.