Jeugdsymfonieorkest Vuurvogel Zwolle scoort met video Stay@Home

Niet samen kunnen spelen, maar toch een video opnemen met je band, zanggroep of orkest. De afgelopen dagen verschijnen verschillende video's met beelden van creatieve oplossingen om toch samen iets te maken. Ook jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel uit Zwolle deed dat: hun video Stay@Home doet het tot nu toe prima op de sociale media.

Al snel was de video al meer dan drieduizend keer bekeken en was er zelfs aandacht van Classic NL en het klassieke Prinses Christina Concours. "Iedereen heeft last van de crisis, de kunstsector heel erg", vertelt dirigent Albert Dam. "Mijn orkest heeft geen optredens meer dus dacht ik: we schrijven een compositie, STAY@HOME, en we laten iedereen met zijn of haar instrument een stukje insturen."

Bekijk de video hieronder:

Dat resulteerde in zo'n 75 losse video's, allemaal gemaakt met een telefoon. "Het was even werk", zegt Albert lachend. "Maar dan heb je ook wat. Het is een nummer geworden met een vrolijke noot omdat ik vind dat we een positief liedje moeten maken in deze tijden."

Of er een vervolg komt op het inmiddels meer dan drieduizend keer bekeken nummer? "Als ik nog een liedje maak moet het minstens net zo goed worden als deze. Wie weet..."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle muziek Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: