Nieuws

Failliete zorgorganisatie uit Kampen heeft schuld van vier ton

IkZijnWij bood begeleid wonen aan jongeren
IkZijnWij bood begeleid wonen aan jongeren © Getty Images
De financiële schuld bij zorgorganisatie IkZijnWij uit Kampen was, voordat het faillissement werd uitgesproken, opgelopen tot een slordige 400.000 euro. Dat is de inschatting van curator Van der Kolk.
De curator schrijft dit in zijn faillissementsverslag. Daarin staat ook dat het zorgbureau noodgedwongen de administratie in eigen beheer deed. "Vanwege betalingsachterstanden was er al geruime tijd geen ondersteuning meer door een administratiekantoor." Curator Van der Kolk heeft geen idee of de administratie goed is bijgehouden. Financiële gegevens zijn (nog) niet beschikbaar of (nog) niet aangeleverd, terwijl daar wel om is gevraagd.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van het faillissement van IkZijnWij heeft de curator nog niet helder in beeld. Directeur-bestuurder Jennieke Dorgelo stelde zich altijd op het standpunt dat de gemeente Kampen het faillissement heeft veroorzaakt. Volgens Dorgelo zou de gemeente onterecht een deel van het zorgcontract hebben opgezegd en een cliëntenstop hebben ingesteld. Ook zou Kampen volgens de eigenaresse zorggeld hebben vastgehouden.

Kort geding

Tegen het opzeggen van het zorgcontract spande IkZijnWij eind vorig jaar een kort geding aan. De eerste zitting vond plaats op 13 januari. Na een succesvol wrakingsverzoek door IkZijnWij werd het kort geding op 27 januari opnieuw behandeld.
Tot een uitspraak kwam het niet. De zaak werd aangehouden tot 11 maart, in de hoop dat de zorgorganisatie en de gemeente Kampen er eerder samen uit zouden komen. Een oplossing vonden beide partijen niet, waarna de curator bij de rechtbank in Almelo om een vonnis vroeg. Op 20 maart wees de rechtbank de vorderingen van IkZijnWij af.

Geen doorstart

IkZijnWij werd op 26 januari failliet verklaard. Het bedrijf bood individuele zorg en begeleiding, huishoudelijke hulp, dagbesteding en begeleid wonen. Op dat moment werkten er 32 personeelsleden. Een aantal van hen bleef na het faillissement op verzoek van de curator doorwerken ten behoeve van de continuïteit van de zorg. Vanaf begin maart was alle zorg die door IkZijnWij werd geboden overgenomen door andere partijen. Het faillissementsverslag van curator Van der Kolk vermeldt niets over een eventuele doorstart van de zorgorganisatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.