nieuws

KNVB stopt seizoen in het amateurvoetbal na verlenging maatregelen regering

KNVB
KNVB © Orange Pictures
Het voetbalseizoen bij de amateurs wordt niet meer hervat. De KNVB heeft dat besloten na de verlenging van de maatregelen van de regering vanwege het coronavirus tot en met 28 april.
Er komen geen eindstanden, er worden geen kampioenen en degradanten aangewezen en daardoor begint elk team komend seizoen in dezelfde klasse als waarin het nu speelde. In het amateurvoetbal stonden nog ongeveer negen speelronden op het programma en die zijn door de nieuwe maatregelen niet af te ronden voor eind juni. Daarna beginnen de vakanties en wilde de voetbalbond de competities afgerond hebben.

Duidelijkheid

Directeur Jan Dirk van der Zee van het amateurvoetbal: "Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag 'hoe nu verder?' steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven."

Betaald voetbal

Voor het betaald voetbal is er nog geen definitieve beslissing genomen. Morgen spreken alle Europese voetbalbonden met de UEFA om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Mogelijk wordt het seizoen met een maand verlengd tot eind juli, maar het per direct stoppen van de competities wordt ook als mogelijkheid gezien. Premier Rutte liet wel weten dat er tot 1 juni in ieder geval niet gevoetbald mag worden, ook niet zonder publiek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.