nieuws

Slagbomen parkeervoorzieningen in centrum Hardenberg omhoog: gratis parkeren

Betaald parkeren / parkeerautomaat
Betaald parkeren / parkeerautomaat © RTV Oost / Emiel Geerding
De slagbomen bij parkeervoorzieningen in het centrum van Hardenberg staan omhoog. Parkeren is dus gratis. En dat blijft zo totdat de landelijke coronamaatregelen zijn afgeschaft, meldt de gemeente. Reden voor de maatregel zijn zorgen van inwoners en ondernemers: mensen raken de parkeerapparatuur liever niet aan om zo besmetting te voorkomen.
Volgens het RIVM is de kans klein dat het coronavirus zich verspreidt door het aanraken van oppervlakken. Het virus verspreidt zich voornamelijk via druppels door niezen of hoesten en via handen door bijvoorbeeld handen schudden.

Afgeschermd

Toch snapt het gemeentebestuur van Hardenberg de zorgen die inwoners en ondernemers hebben. Ook de parkeerautomaten op straat zijn vanaf vandaag afgeschermd, waardoor je overal gratis kunt staan.
Mensen die de noodzakelijke boodschappen doen in het centrum, kunnen parkeren zonder de parkeerapparatuur aan te raken. Deze tijdelijke maatregel geldt voor alle betaald parkeerplaatsen in het centrum. De blauwe zones en de vergunninghouderszones blijven wel in stand.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.