Deventer dierlaboratorium gaat mensen testen op coronavirus: "Mogelijk 2000 per dag"

GD Diergezondheid in Deventer maakt ruimte vrij om coronatests te doen. Het laboratorium, dat doorgaans dieren test op ziektes, kreeg vandaag van het ministerie te horen dat het kan bijspringen in de strijd tegen het virus. Het lab kan maximaal tweeduizend coronatests per dag afnemen.

"Wij doen zo'n vijf miljoen tests per jaar", zegt een woordvoerder. "Hierbij testen we op zo'n duizend verschillende bepalingen. Dit is er nu één die er bij komt, maar wel een bijzondere." Het laboratorium test alleen monsters van mensen op het coronavirus.

Het laboratorium kreeg vandaag groen licht van het ministerie. Sindsdien worden alle zeilen bijgezet om binnenkomende monsters zo snel mogelijk te kunnen testen.

'We zijn er klaar voor'

"Normaal gesproken gaat het bij GD om virussen bij dieren, maar het principe van de onderzoekmethode is gelijk", zo staat in een persverklaring. "We zijn er zeker klaar voor."

Bij GD Diergezondheid werken zo'n vijfhonderd medewerkers. Het laboratorium in Deventer is één van de grootste en modernste ter wereld, zo staat op de site van de organisatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus GD Diergezondheid Deventer Nieuws
Deel dit artikel: