Nieuws

Kinderen uit Langeveen verrast door hun juffen

Net als in de rest van Nederland gaan ook de kinderen van de Mariaschool in Langeveen tijdens de coronacrisis niet naar school. "De kinderen missen ons en wij missen de kinderen heel erg", zegt juf Riet. Daarom bedachten de juffen van groep 1 en 2 samen een plan om de kinderen te verrassen.
Samen versierden ze hun auto's met ballonnen en maakten ze voor elk kind een envelop met knutselwerk. Zo reed een spontane optocht vanmiddag door de straten van Langeveen. "We hebben de kinderen laten weten dat ze iets konden verwachten vanmiddag en als ze getoeter horen, dat ze dan maar eens even naar buiten moesten kijken."

Sneeuwschuiver

Om de anderhalve meter afstand te houden, wordt het knutselwerk én een chocolade paashaas door juf Riet door het autoraam overhandigd. Sophie uit groep 2 vindt de actie van haar juffen erg leuk. "Het is nu een hele lange tijd met het coronavirus dat ik mijn juf niet zie."

Diploma

De juffen hebben ook gedacht aan alle ouders die nu thuiswerken en vaak kinderen moeten lesgeven van verschillende leeftijden en niveau's. "Om hen een hart onder de riem te steken, hebben we voor de ouders een 'papa- en mamadiploma' gemaakt", vertelt juf Riet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.