nieuws

Twente krijgt zorghotel voor niet-coronapatiënten

GGD in Twente gaat zorghotel voor niet-coronapatiënten opstarten
GGD in Twente gaat zorghotel voor niet-coronapatiënten opstarten © Thinkstock/Oatawa
Om de patiëntendruk in het ziekenhuis te verlichten, en voor patiënten die niet thuis kunnen blijven, wordt er in Twente een hotel ingericht tot 'zorghotel' waar niet-coronapatiënten worden opgevangen. Dat zal in een bestaand hotel komen en voor een groot deel gerund worden door vrijwilligers. Na het weekend komen de eerste patiënten.
De directeur Publieke Gezondheid van de Regio Twente maakte dat vanmiddag bekend na het reguliere overleg van de veiligheidsregio. Op dit moment wordt er nog onderhandeld met verschillende hotelketens, waaronder Van der Valk en Fletcher over de prijs en andere voorwaarden. 

Maximaal honderdvijftig

Om te voorkomen dat ziekenhuizen overvol raken en het reguliere zorgpersoneel overbelast is, is het zorghotel een oplossing. Mensen die uit het ziekenhuis komen, kunnen hier terecht. Ook mensen die niet meer thuis kunnen blijven, kunnen hier terecht. 
Dinsbach verwacht dat er maximaal zo'n honderdvijftig mensen komen te liggen. Na het weekend zal het klein beginnen met wellicht enkele tientallen patiënten die vooral door vrijwilligers met een zorgachtergrond worden verzorgd, maar dan wel onder toezicht van artsen en zorgprofessionals. 
Cohortverpleging coronapatiënten
Daarnaast heeft de GGD verpleeg- en verzorghuizen opgeroepen om ruimtes aan te wijzen voor 'cohortverpleging'. Coronapatiënten en niet-coronapatiënten worden in dat geval in gescheiden afdelingen verpleegd. Daardoor wordt de kans op besmetting verkleind, kan op beide afdelingen efficiënter gewerkt worden en krijgen alle patiënten de zorg en aandacht die ze nodig hebben.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.