Nieuws

Sophie moet droom uitstellen, eigen café mag vanwege coronavirus nog niet open

Ze zegde haar baan op om haar droom te verwezenlijken. Op 1 april zou ze haar eigen wijncafé in Hengelo openen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Toch zit Sophie van Pelt niet bij de pakken neer. "Er zijn collega's die harder zijn getroffen door de maatregelen."
Van Pelt verzet een aantal barkrukken zodat haar vriend Karel een plank aan de muur kan bevestigen. Er moet nog veel gebeuren in het oude pand aan de Langestraat waar een aantal jaren geleden café De Peppel was gevestigd. "Toen we hoorden dat de horeca op slot ging, hebben we het rustiger aan gedaan. Ik wilde op 1 april open gaan, maar dat hoefde niet meer."

Vaste baan

Jaren werkte Van Pelt met veel plezier in de Bornse horeca. Toch begon het eind vorig jaar te kriebelen en zocht ze een nieuwe uitdaging. "Ik had het prima naar m'n zin bij restaurant Dorset, maar merkte ook dat ik na vijftien jaar iets anders wilde. Toen dit pand op m'n pad kwam, wist ik dat ik voor mezelf wilde beginnen." Ze zegde haar baan op en kocht het pand dat werd gebruikt als opslag.

Noodfonds

De inkomsten van de vaste baan zijn weg en ook het café is nog niet open. Inkomsten heeft ze dus niet. Ze teert in op de buffer die ze voor het café aan de kant heeft gezet. "Ik heb een aanvraag ingediend bij het noodfonds voor ondernemers. Het is lastig dat ik nog geen omzet heb en alleen aannames en prognoses kan overleggen. Toch ben ik vol vertrouwen dat het goed komt."

Niet klagen

Klagen doet de aspirant ondernemer niet. "Als ondernemer weet je dat je een bepaald risico loopt." Volgens Van Pelt hebben collega-ondernemers het veel moeilijker dan zij. "Juist omdat ik nog niet open ben, kan ik schuiven met dure investeringen en aankopen. Ik heb ook geen personeel en het pand is van mij. Ik hou het nog wel even vol", zegt de Hengelose op besliste toon.

Juni

"Ik verwacht niet dat de maatregelen eind april worden versoepeld. Zelf gok ik op begin juni. Hoe het er hier dan uitziet? Een gezellig café waar tapas worden geserveerd en heerlijke wijnen worden geschonken. Waar het druk is met genietende gasten uiteraard op gepaste afstand."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.