nieuws

Politie Almelo betrapt hardleerse drankrijder twee keer binnen 24 uur

De drankrijder is twee keer binnen 24 uur betrapt
De drankrijder is twee keer binnen 24 uur betrapt © RTV Oost/Wouter de Wilde
Een 55-jarige Almeloër is binnen 24 uur twee keer gepakt met een flinke slok op achter het stuur. Het rijbewijs van de man was bij de eerste aanhouding al ingenomen.
Dinsdag betrapten agenten in de namiddag de drankrijder voor de eerste keer. De man slingerde met zijn auto over de A35, dat deed hij zelfs zo erg dat hij delen van de vluchtstrook zou hebben meegepakt. 
Op de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo kon de wagen aan de kant worden gezet. Uit een ademanalyse bleek dat de man vijf keer (1070 ug/l) de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd daarop ingenomen.

Tweede keer

Maar dat weerhield hem er niet van om de volgende dag weer de auto te pakken. Agenten zagen de man aan de Ledeboerslaan naast een auto staan en hadden het vermoeden dat hij weer achter het stuur wilde gaan zitten. Daarom besloten de agenten een oogje in het zeil te houden.
En inderdeed: de man kwam even later voorbijrijden. Bij controle bleek dat hij, uiteraard, zonder rijbewijs reed en wederom onder invloed van drank was. Nu blies hij 740 ug/l.
Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.