nieuws

Röpcke-Zweers Ziekenhuis doet maximale uitbreiding en heeft nu 29 'coronabedden'

Een aparte ingang bij Zorgcentrum 't Vlierhuis
Een aparte ingang bij Zorgcentrum 't Vlierhuis © Saxenburgh Groep
Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft het aantal bedden voor coronapatiënten van elf naar 29 uitgebreid. Daarmee heeft het ziekenhuis haar maximale capaciteit bereikt.  
Aanleiding voor de uitbreiding is het stijgende aantal ic- en ziekenhuisopnames in de regio. Behalve de opschaling in het ziekenhuis, zijn ook op enkele ouderenzorglocaties cohortafdelingen voorbereid voor de opvang van besmette ouderen. 

'Voldoende plekken'

In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis kunnen patiënten die laag complexe coronazorg nodig hebben, geïsoleerd worden verpleegd. Op de ic zijn enkele plekken beschikbaar voor patiënten met hoog-complexe zorg.
"Wij hebben op dit moment nog voldoende plekken, maar wij zien wel een toenemend aantal opnames van coronapatiënten. Het is én blijft een momentopname, de situatie kan elk uur weer anders zijn. Wij monitoren dan ook constant en passen ons continu aan de situatie aan," aldus Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh.

Opvang ouderen met klachten

Saxenburgh heeft in Zorgcentrum Aleida Kramer begin deze week een cohortafdeling met elf plekken klaargemaakt voor de opname van besmette ouderen. Inmiddels wordt gekeken of dit ook op andere locaties kan.
Het gaat om opvang van ouderen met lichamelijke klachten die nog thuis wonen. Dit zijn mensen die te ziek zijn om thuis te blijven, maar niet ziek genoeg om naar het ziekenhuis te gaan. Ook coronapatiënten die vanuit het ziekenhuis met ontslag gaan, kunnen hier worden opgenomen. De afdeling is ook voor de begeleiding van besmette ouderen in de stervensfase.
"Wij verwachten met de afdeling de eerstelijns zorg, dus de huisartsen en de thuiszorg, te kunnen ontlasten", legt Van der Kam uit.

Afdeling 't Vlierhuis

In Ommen heeft Saxenburgh een afdeling in Zorgcentrum ’t Vlierhuis in gereedheid gebracht voor de verpleging en verzorging van besmette bewoners.
De speciale corona-afdelingen hebben een aparte ingang. Contact met bewoners van het zorgcentrum is daarmee uitgesloten.
Inmiddels verblijven enkele patiënten op de speciale ouderenzorgafdelingen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.