nieuws

Organisatie beslist volgende week over doorgaan bloemencorso in Sint Jansklooster

Volgende week duidelijkheid over bloemencorso in Sint Jansklooster
Volgende week duidelijkheid over bloemencorso in Sint Jansklooster © Marike Gerritsen
Als gevolg van het coronavirus is het doorgaan van het bloemencorso in Sint Jansklooster hoogst onzeker. Volgende week verwacht de organisatie meer duidelijkheid te kunnen geven. Het evenement staat gepland op vrijdag 21 augustus.
Het bestuur heeft nauw contact met de corsobouwers en veiligheidsdiensten. "Dat het corso niet meer doorgaat in de vorm zoals bezoekers deze gewend zijn, is duidelijk", zegt Hoege Heetebrij, voorzitter van de Christelijke Oranje Vereniging (COV), dat het corso organiseert.
Heetebrij: "De komende dagen staan opnieuw digitale vergaderingen gepland. Mede op basis van deze uitkomsten verwachten wij volgende week te kunnen melden of en hoe wij vooralsnog het corso voor ons zien. Uiteraard spelen adviezen van de overheid een bepalende rol in de besluiten die wij als COV nemen."
Vollenhove
Gisteren werd al bekend dat het jaarlijkse bloemencorso in Vollenhove, dat voor 29 augustus gepland stond, niet doorgaat vanwege de coronacrisis. "Dit doet echt pijn, maar het is een besluit dat niet over één nacht ijs is gegaan", zei corso-voorzitter Han Knol daarover. De organisatie vreest voor de veiligheid van de wagenbouwers en vrijwilligers, die maanden bezig zijn om het evenement voor te bereiden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.