nieuws

Dankzij voorzorgsmaatregelen goede examens in Steenwijk

De schoolexamens in Steenwijk verlopen ondanks alle voorzorgsmaatregelen goed. Dat zegt Teunis Wagenaar, schooldirecteur van de RSG Tromp Meesters. Het hele schoolgebouw wordt gebruikt om de leerlingen in alle rust én met alle maatregelen rustig examen te laten doen.
Steeds worden maximaal drie leslokalen tegelijk gebruikt en de leerlingen worden over die lokalen verspreid, in groepjes van maximaal tien leerlingen per lokaal. Vandaag was 6VWO aan de beurt.

Handen wassen!

Buiten worden leerlingen al opgevangen en gewezen op de extra hygiënische maatregelen. Er komt hier niemand de school binnen, die niet eerst zijn handen heeft gewassen. Voor en na ieder examen worden de gebruikte tafels en stoelen ontsmet. De lucht van desinfectie hangt in het hele gebouw.
(Lees verder onder de foto)
Handen wassen bij binnenkomst
Handen wassen bij binnenkomst © RTV Oost
Op veel scholen wordt online les gegeven en vaak zijn examens vervangen voor praktijkopdrachten. Waar dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij het meer theoretische HAVO en VWO, proberen scholen zo goed en zo kwaad als het kan toch examens af te nemen. Bij Rijksscholengemeenschap Tromp Meester in Steenwijk gaat dat vooralsnog heel goed.

'Afronden is echt heel fijn'

"Ik ben blij dat de school het op deze manier oplost", zegt Miriam vlak voordat haar examen wiskunde begint. "Nu kunnen we alles in ieder geval voor het eind van het jaar afronden." Andere leerlingen in het klaslokaal zijn het met haar eens. Als iedereen eenmaal zit, lijkt het een examenperiode als iedere andere.
(Lees verder onder de foto
Schoolexamens VWO in Steenwijk
Schoolexamens VWO in Steenwijk © RTV Oost

Verspreiden

"We hebben een groot schoolgebouw en dat geeft ons de mogelijkheid om de leerlingen goed te verspreiden, zodat ze toch het examen kunnen afleggen", zegt interim-schooldirecteur Wagenaar. Twee weken voordat de coronamaatregelen van kracht werden, kwam Wagenaar op deze school werken. Hij viel met zijn neus in de boter.
"Onze school had goede resultaten gedurende het hele schooljaar. Dus ik ga ervan uit dat we deze examens goed kunnen afronden en dat zeker negentig procent ook zijn diploma behaalt", aldus Wagenaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.