Ziekenhuis Isala blijft coronapatiënten overplaatsen naar Duitsland wegens verwachte drukte

Ziekenhuis Isala in Zwolle blijft de komende tijd patiënten op de intensive care overplaatsen naar ziekenhuizen in Duitsland. Volgens de ziekenhuisdirectie heeft Duitsland ruim voldoende ic-bedden om Nederlandse patiënten op te vangen.

Een tekort aan ic-bedden in Zwolle is er nog niet. Maar er wordt nog wel een grote stroom coronapatiënten verwacht die op een ic-afdeling behandeld moeten worden.

'Goede contacten'

Isala wil daar op voorbereid zijn en wil daarom nu nog niet niet de maximale capaciteit aan ic-bedden benutten. Ook worden er patiënten overgeplaatst naar ziekenhuizen in noord-Nederland, waar de toename van nieuwe coronapatiënten minder groot is.

In Duitsland is een veel grotere capaciteit aan ic-bedden dan in Nederland. Isala zegt goede contacten te hebben met Duitse ziekenhuizen die bereid zijn om Nederlandse patiënten op te nemen.

Uitbreiding faciliteiten

Intussen werkt Isala aan uitbreiding van de afdeling waar coronapatiënten worden behandeld. Ook wordt het aantal ic-bedden fors uitgebreid. Er is nieuwe apparatuur geleverd en het lijkt erop dat er ook voldoende andere benodigdheden zijn, zoals schorten en mondkapjes. De levering van al deze spullen wordt gecoördineerd door het ministerie van Volksgezondheid.

Tot nu toe kan Isala de drukte op de intensive care aan en lijkt het erop dat de instroom aan nieuwe patiënten stabiliseert. Dat zou een goed teken kunnen zijn. Maar het is te vroeg om daar nu optimistisch over te zijn, waarschuwt het ziekenhuis, of om daar al conclusies aan te verbinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Corona Coronacrisis Isala Nieuws
Deel dit artikel: