nieuws

Mooi weer op komst? Veiligheidsregio Twente en Enschede gaan extra controleren op coronaregels

Er zal dit weekend extra worden gecontroleerd
Er zal dit weekend extra worden gecontroleerd © ANP / Koen van Weel
Het wordt dit weekend voor het eerst dit jaar écht lenteweer met temperaturen die de twintig graden kunnen aantikken of er zelfs overheen gaan. Normaal gesproken het teken voor veel mensen om erop uit te gaan en juist dát willen de Veiligheidsregio Twente en gemeente Enschede voorkomen. Daarom zal dit weekend extra gecontroleerd worden of de coronamaatregelen worden nageleefd.
De handhavers gaan bewapend met een drone controleren of er niet te veel groepsvorming is en mensen wel voldoende afstand van elkaar nemen. De drones worden bestuurd door een speciaal ingezet droneteam van Space53, vanwege de strikte vliegregelgeving boven Enschede.

'Goede weg'

Burgemeester Onno van Veldhuizen legt uit waarom die controles worden gehouden. "We zijn nu op de goede weg om het virus onder controle te krijgen. Het zou niet goed zijn dat we door één dag mooi weer helemaal opnieuw moeten beginnen en straks nog langer thuis moeten blijven."

'Zoek de ruimte op'

Daarom roept hij de burgers op om populaire plekken te ontlopen. "Blijf weg van plekken waarvan je kunt aannemen dat er veel mensen zijn; ik denk dan aan het Rutbeek en onze mooie parken. Daarvoor geldt op dit moment: nu even niet. Geniet van het mooie weer, maar zoek vooral de ruimte op."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.