nieuws

Gitarist van Bökkers veilt schilderijen via livestream: "Als ze niks opbrengen, gaan ze in de fik"

Erik Neimeijer van de band Bökkers met zijn schilderijen op de achtergrond
Erik Neimeijer van de band Bökkers met zijn schilderijen op de achtergrond © RTV Oost
"Laten we nog maar een liedje spelen dan." Erik Neimeijer, gitarist van Bökkers pakt zijn gitaar op en zingt zijn online publiek toe. Op de achtergrond de schilderijen waarop mensen kunnen bieden. Wordt er niet geboden op een schilderij? "Dan gaat de fik erin. Het moet ook wel een beetje ludiek zijn natuurlijk."
"Het zijn mijn eigen schilderijen, dus ik mag er toch mee doen wat ik wil", lacht Neimeijer. "En als mensen dat niet willen, dan moeten ze maar bieden."

Afscheidstour

Want hij moet toch wat, nu alle shows van de Sallandse rockband voor de komende maanden gecanceld zijn door het coronavirus. "We waren net op vakantie geweest, bijgekomen en helemaal klaar om onze afscheidstour te doen. Maar toen liep alles toch even anders", vertelt hij. 
De lege agenda vult hij nu met 'schilderen, schilderen, schilderen'. En omdat het toch maar zonde is als de doeken lopen te verstoffen, besloot hij het online te veilen. Via het Herman Brood Museum kon hij een zaaltje regelen. "Je hebt geen idee hoe dat uitpakt van tevoren, maar er blijken dus nog aardig wat mensen in geïnteresseerd te zijn. Op de vijf doeken die onder de hamer gaan is al een paar honderd euro geboden en daar sta ik wel van te kijken."
Gitarist Bökkers veilt zijn schilderijen

Verzoeknummers

Tussen de bedrijven door zorgt een DJ op de achtergrond voor de muziek en kan Erik het zelf ook niet laten een paar verzoeknummers te spelen op zijn gitaar. Wanneer ook een fles wijn wordt opengetrokken is er nauwelijks verschil met een reguliere vrijdagmiddagborrel. 

2700 euro

Na twee uur zit de veiling er op en maakt Erik de balans op. Zo'n 2700 euro hebben de schilderijen opgeleverd. Daarvan gaat overigens vijftien procent naar het Rode Kruis, verzekert hij.  
Dan nog de hamvraag: zijn er doeken in de as gelegd? Dat bleek niet nodig. Alhoewel: "Ik regel nog wel iets om in de fik te steken, dat komt wel goed", besluit de muzikant. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.