nieuws

Garagehouder in Borne: "Borrel in coronatijd was ondoordacht"

'Schijt-aan-coronafeestje' in Borne was geen feestje: "We waren maar met zeven personen"
'Schijt-aan-coronafeestje' in Borne was geen feestje: "We waren maar met zeven personen" © RTV Oost
Het 'schijt-aan-coronafeestje' dat werd gehouden bij een autobedrijf in Borne is volgens de eigenaar uit zijn verband gerukt. Het waren volgens de man tien personen die een drankje deden na het werk. "Het was geen bedrijfsborrel. We hebben er niet goed over nagedacht." 
De eigenaar doet zijn verhaal tegen RTV Oost bij het bedrijf waar vandaag een veilingdag is. Tien vrijwilligers waren daarvoor gisteren auto's aan het schoonmaken. Tijdens het werk ging de muziek aan en dronken ze een borrel. "We hebben ons aan de 1,5-meter-regel gehouden."
Rond half tien was de pret over. Agenten kwamen met meerdere auto's naar het bedrijf toe. "De politie kwam hier aan met een bult lawaai. Daar zijn mensen van geschrokken, één persoon is daarom weggerend." Die persoon werd aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. Inmiddels is hij weer vrij. 

Niet verantwoord

De politie kwam het 'feestje' op het spoor, nadat iemand een melding had gemaakt. "Ik denk doordat de muziek aan was. Ik snap de reactie, want in deze coronatijd is het niet verantwoord om met meerdere personen bij elkaar te zijn."
Toch deden de eigenaar en zijn vrijwilligers het. "Als je een feest organiseert met voorbedachten rade, is dat asociaal. Als je na werk een borrel doet en je aan de regels houdt, is het niet asociaal. Het was geen bedrijfsborrel, het was geen café. We hebben er niet goed over nagedacht. "
De garagehouder noemt de borrel ondoordacht

Spijt

De man is flink van het incident geschrokken en het zet hem aan het denken. "Andere mensen houden zich wel aan de regels, maar ik heb er niet genoeg over nagedacht. Spijt is altijd na de zonde, maar ik vind dit verschrikkelijk."
Of de eigenaar een boete of andere straf krijgt, is nog niet bekend. De gemeente bepaalt welke consequenties dit heeft. "Wie zich brandt, moet op de blaren zitten", zegt de autohandelaar.

De gemeente Borne kon nog niet laten weten hoe de zaak wordt afgehandeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.