nieuws

Markten steeds creatiever: Hengelose markt in tweeën gesplitst, rijen voor Enschedese 'fruit-drive-in'

De maatregelen om de verspreiding van corona terug te dringen, dwingt marktkooplui steeds creatiever te worden. Zo ontstaan er drive-ins en werd de markt in Hengelo vanochtend in tweeën gesplitst.
Op de Hengelose markt mochten sinds vorige week nog maar tien kramen staan. En dat tot grote frustratie van de marktkooplui. De gemeente kwam daarom met een nieuw plan; de markt werd verdeeld over twee locaties.
"Het zijn twee markten die elkaar niet kunnen zien en op iedere markt staat een aantal ondernemers", vertelt Gerard Gerrits, wethouder van Hengelo. "Hierdoor kunnen de mensen veilig hun producten kopen en verkopen."
De markt in Hengelo is in tweeën gesplitst
Gerrits verklaart het opsplitsen van de markt. "Het is simpelweg niet in beton gegoten. Dat betekent dat je in crisis af en toe de maatregelen ook moet aanpassen."

Drive-in

Een marktkoopman uit Enschede besloot het anders te doen. Hij staat niet meer op de markt, maar laat de klanten door zijn loods rijden. Twee weken geleden begon Luiten Fruit met de drive-in en het werd direct een groot succes. Elke zaterdag staat er een lange rij auto's voor de loods.
Auto's kunnen door de loods rijden, de bestelling doorgeven en die bestelling wordt vervolgens achterin de auto gezet. "Normaal staan wij op zaterdag en dinsdag op de markt in Enschede en nu even niet in verband met het coronavirus", zegt eigenaar Rob Luiten.
Een Enschedese fruitverkoper staat niet meer op de markt, maar heeft een drive-in
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.