Bloemencorso Sint Jansklooster definitief afgelast

Het bloemencorso Sint Jansklooster voor 2020 is als gevolg van de coronacrisis definitief afgelast. Dat meldt het bestuur van de Christelijke Oranje Vereniging (COV). Een week eerder werd al duidelijk dat het jaarlijkse bloemencorso in Vollenhove niet doorgaat.

Het evenement stond aanvankelijk gepland op vrijdag 21 augustus. Na lang wikken en wegen besloot het bestuur dan toch een streep te zetten door ’s werelds grootste verlichte bloemencorso. "We hebben meerdere scenario’s bekeken maar na goed overleg met burgemeester van Steenwijkerland Rob Bats besloten om de draad volgend jaar weer op te pakken", vertelt COV-voorzitter Hoege Heetebrij.  

Verzoek van burgemeester

De burgemeester verzocht het bestuur om af te zien van het evenement, omdat niet duidelijk is hoe de landelijke coronamaatregelen na 28 april uitpakken. "Ik hoop in 2021 onder normale omstandigheden aanwezig te zijn bij dat corso”, aldus Bats.


Het bestuur is teleurgesteld maar geeft ook aan dat een veilige situatie de eerste prioriteit heeft voor de corsobouwers en het publiek. "We hebben veel moeite gedaan om te zoeken naar geschikte oplossingen, maar omdat de situatie op dit moment zo onvoorspelbaar is, hebben wij na overleg met de burgemeester dit lastige besluit genomen."

Voorbereidingen waren al bezig
Het bestuur spreekt daarnaast ook waardering uit voor de corsobouwers, die ondanks de onzekere situatie al het nodige aan voorbereidingen hadden getroffen voor het evenement. "We staan machteloos, maar als het mogelijk is, zullen onze bouwers in 2021 ongetwijfeld weer een van de mooiste dahliacorso’s neerzetten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: