nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: razendsnelle reactie voorkomt erger

In deze aflevering van Oost op het Asfalt aandacht voor een automobilist, die pardoes een weg op rijdt en daarbij verzuimt voorrang te verlenen. Het is alleen aan een razendsnelle reactie van een medeweggebruiker te danken dat erger wordt voorkomen.
Het incident speelde zich af in Raalte. Op de hoek van de kruising van de Westdorplaan met de Acacialaan om precies te zijn.

Haaientanden

"De weg rechtdoor is een voorrangsweg", zo blikt de automobilist terug. De zwarte auto links nadert deze weg en moet dus voorrang verlenen. Maar in plaats daarvan rijdt de bestuurder pardoes de weg op. Haaientanden of niet...
Een andere automobilist - met een dashcam aan boord, die alles haarfijn vastlegt - ziet het voor zijn ogen gebeuren. Hij vreest zelfs al het ergste en kan een kreet van verbijstering niet onderdrukken.

Vliegensvlugge reactie

Maar de automobilist, die vanaf de Acacialaan komt en dus eigenlijk voorrang heeft, heeft de tegenwoordigheid van geest door in een reflex vliegensvlug naar rechts te sturen. Daarmee weet hij te voorkomen dat het totaal fout afloopt.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.