nieuws

Derde coronadode bij zorginstelling Aveleijn

Het coronavirus heeft bij zorginstelling Aveleijn een derde slachtoffer geëist
Het coronavirus heeft bij zorginstelling Aveleijn een derde slachtoffer geëist © FOTO: GETTY IMAGES / HEIKO KÜVERLING
Het coronavirus heeft binnen zorginstelling Aveleijn een derde slachtoffer geëist. Nadat vorige week al twee cliënten van De Hunenborgh in Oldenzaal overleden, is dit weekeinde een 65-jarige bewoonster van De Amaliahof in Denekamp aan de gevolgen bezweken. Intussen kunnen medewerkers van Aveleijn vanaf vandaag worden getest op besmetting.
Aveleijn maakte vandaag bekend dat corona een derde cliënt fataal is geworden. De cliënte van De Amaliahof was al enige tijd ziek en overleed in de loop van vrijdagavond.
Zoals vorige week gemeld overleden eerder al een 80-jarige man en een 52-jarige vrouw aan de ziekte. Beiden waren cliënt van De Hunenborgh, een zorgcentrum voor senioren met een verstandelijke beperking.

Nadat corona was vastgesteld werden de bewoners van zowel De Hunenborgh als De Amaliahof al enige tijd in quarantaine gehouden. "Deze maatregelen blijven van kracht", aldus een woordvoerster van Aveleijn.

Medewerkers getest

Vanaf vandaag kunnen medewerkers van Aveleijn worden getest op corona. Dat gebeurt overigens niet bij de speciale 'drive-in' in Enschede. "Wij hebben een aantal testen gekregen en onze medische dienst voert dat zelf uit", zo laat de zegsvrouw weten. Aveleijn telt ruim 2.000 personeelsleden.

Isolatie

Daarnaast meldt Aveleijn dat er momenteel bij meerdere cliënten sprake is van een verdenking met corona. Zij worden niet getest, maar worden in isolatie gehouden.

Geen bezoek

De overkoepelende zorgorganisatie Aveleijn heeft in totaal zo'n tachtig locaties, zowel woonzorgcomplexen als centra voor dagbesteding. Daar worden ruim 2600 mensen met een verstandelijke beperking begeleid.

Om verdere verspreiding te voorkomen, hanteert Aveleijn de landelijke richtlijnen. Die houden onder meer in dat bewoners slechts bij hoge uitzondering bezoek mogen ontvangen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.