nieuws

Soepje op uw stoepje: Haaksbergse zussen in bres voor senioren

Lisa (15) en zus Fleur (18) Terhürne zijn van plan de eenzame senioren in hun woonplaats Haaksbergen eens goed te vertroetelen. De twee zussen gaan zodoende komend weekeinde soep koeken voor ouderen. Het motto van hun actie: 'Een soepje op uw stoepje'.
Ze wilden graag wat doen voor de senioren in hun woonplaats Haaksbergen. "Een kaartje schilderen, een brief schrijven. Maar dat wordt al meer gedaan", aldus Fleur Terhürne. "Toen we het erover hadden, kwamen we uiteindelijk op dit idee uit."

De twee zussen hebben hun actie al aangekondigd op social media, maar ze laten ook kaarten drukken. "Die gaan we de komende week verspreiden bij de senioreninstellingen hier in Haaksbergen."

Versterking

Ze hebben nog geen idee wat ze kunnen verwachten en of ze het met z'n tweetjes überhaupt wel kunnen bolwerken. "Maar we hebben versterking achter de hand." Moeder Stefanie en oma Wil (69) hebben al aangeboden te helpen als de nood aan de man komt.
"Oma behoort inderdaad tot de risicogroep, maar zij kan de soep uiteraard gewoon buiten voor ons klaarzetten, zodat wij die dan kunnen rondbrengen."

Drie soorten soep

Groenten-, tomaten- en kippensoep staat er op het menu. "We betalen dit geheel uit eigen zak, maar hopen natuurlijk wel op donaties."
"De plastic emmertjes hebben we in ieder geval alvast cadeau gekregen van een plasticfabrikant hier in Haaksbergen. Bij succes willen we er eventueel een wekelijkse actie van maken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.