nieuws

Hengelose ijsmaker verkoopt alleen nog halve liters ijs om drukte te voorkomen

Van der Poel in Hengelo verkoopt de aankomende tijd geen hoorntjes of bekertjes, maar uitsluitend halve liters voorgeschept ijs. De Hengelose ijsmaker wil zo de drukte bij het verkooppunt aan de Bornsestraat voorkomen.
Eigenaar Pieter van der Poel heeft lang getwijfeld of hij wel open zou gaan. "Als je de situatie bij ons kent, weet je dat op zonnige dagen het vaak een 'mierennest' is. Anderhalve meter afstand `houden is onmogelijk te handhaven."

Halve liters

Een aantal mogelijkheden passeerden de revue, zoals het bezorgen van ijs aan huis. "Dat heb ik serieus overwogen, maar het is niet rendabel om voor een paar bolletjes iemand op pad te sturen."
Van der Poel besloot daarom om geen losse hoorntjes en bekertjes meer te verkopen, maar halve liters voorgeschept ijs voor thuisconsumptie. "We hebben tien smaken waar mensen uit kunnen kiezen. De doorloopsnelheid ligt daardoor een stuk hoger dan losse bolletjes scheppen. Gemiddeld staan er niet meer dan drie klanten te wachten voor een van de twee balie's".

Stippen en hesjes

Medewerkers van Van der Poel in gele hesjes zien er op toe dat klanten zich houden aan de voorgeschreven afstand, op de stippen voor de vitrine staan en gebruik maken van de geïmproviseerde in- en uitgangen.

Omzet

Het lijkt erop dat de noodgreep goed uitpakt voor de Hengelose ijsmaker. "Ik ben voorzichtig optimistisch. We hebben minder klanten, maar ze kopen meer ijs in één keer. Hopelijk merken we wat betreft omzet nauwelijks verschil met zonnige dagen zonder corona."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.