OM gaat betrokkenen 'coronaborrel' Borne vervolgen

De 'coronaborrel' in Borne van afgelopen vrijdag krijgt een staartje: het Openbaar Ministerie (OM) gaat de betrokkenen vervolgen. Dat zegt Arco Hofland namens de Veiligheidsregio Twente.

Tien werknemers dronken afgelopen vrijdagavond een drankje in een autogarage na een dag werken. Aan de gezelligheid kwam abrupt een eind toen de politie met loeiende sirenes op de stoep stond.

"Daar zijn mensen van geschrokken, één persoon is daarom weggerend", reageerde de eigenaar van de garage. "Die persoon werd aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. Inmiddels is hij weer vrij."

'Kans op herhaling klein'

Burgemeester Jan Pierik van Borne nam niet direct maatregelen tegen het bedrijf, omdat volgens hem de kans op herhaling klein was. Hij wilde wachten op overleg met de veiligheidsregio en daarom bleven preventieve maatregelen uit. En daarmee leek de kous af.

Maar het OM gaat 'de betrokkenen' wel vervolgen, zegt Arco Hofland. Wie precies vervolgd wordt, en waarvoor, is niet bekend. Het is ook niet bekend welke straf hen boven het hoofd hangt. Daar wil hij geen uitspraken over doen.

De garagehouder reageerde afgelopen weekend bij RTV Oost op de situatie:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
coronaborrel Borne Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: