nieuws

Dalfsen doet goede zaken met verkoop van bouwgrond

Gemeentehuis Dalfsen
Gemeentehuis Dalfsen © RTV Oostda
Dalfsen heeft vorig jaar goede zaken gedaan met de verkoop van bouwgrond voor woningen en bedrijven. De kavels leverden bijna 2,5 miljoen euro op, dat kon worden bijgeschreven bij de algemene reserves op de jaarrekening van 2019.
Het mooie resultaat werd gemeld door wethouder Ruud van Leeuwen tijdens de eerste digitale vergadering van de financiële raadscommissie. Deze online vergadering verliep overigens bijzonder gestructureerd en kon ook door de burgers thuis worden gevolgd.  

Geld naar jeugdzorg

De grondopbrengsten zijn vooral te danken aan de verkoop van industriegebied van de Grift 3 in Nieuwleusen; de Gerner Marke en de Nieuwe Landen. Een deel van het geld zal worden besteed aan maatschappelijke doeleinden, zoals de jeugdzorg waar de gemeente met tekorten te maken heeft.
De raadsleden trokken wel de conclusie dat er nu nog maar weinig grond voor bedrijfsterreinen in de gemeente voorradig is. Er is alleen nog grond beschikbaar in Lemelerveld. De vraag is of de gemeente in het verleden de juiste keuze heeft gemaakt door alleen in Nieuwleusen en Lemelerveld bedrijfsterreinen te ontwikkelen.
Wethouder Van Leeuwen wil later dit jaar met de gemeenteraad van Dalfsen bespreken wat de fracties verder willen met de ontwikkeling van gronden voor woningbouw, bedrijfsterreinen en energie in de toekomst. Luco Nijkamp van de ChristenUnie vroeg de wethouder om toch vooral door te blijven gaan met de uitgifte van kavels bestemd voor woningbouw. De vraag naar grond voor woningbouw is groot in Dalfsen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.