nieuws

Juf Tabitha geeft thuisles over de oorlog | les 1: inval en bezetting

Juf Tabitha vlogt over de oorlog
Juf Tabitha vlogt over de oorlog © Marc Willighagen
Duizenden leerlingen uit Overijssel zouden de komende weken op Expeditie Vrijheid gaan. Het lespakket werd ontwikkeld door het Historisch Centrum Overijssel vanwege 75 jaar vrijheid. 178 scholen schreven zich in, maar de lessen kunnen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom zijn ze nu online te volgen en om de leerlingen thuis op weg te helpen publiceert RTV Oost zes korte instructiefilmpjes van juf Tabitha uit Kampen.

Inval en Bezetting

De inwoners van Overijssel werden in de vroege ochtend van 10 mei 1940 wakker van een gigantisch lawaai. Vliegtuigen ronkten in de lucht, jeeps en vrachtwagens denderden over de wegen en er waren enorme knallen te horen. De oorlog in Nederland was begonnen.
Bekijk hier het lespakket dat bij dit thema hoort.
De volgende lessen volgen op 8, 9, 14, 15 en 16 april. Van 1 tot en met 17 april treedt RTV Oost ‘In het voetspoor van de bevrijders’ met verschillende publicaties over oorlog en bevrijding. Het is dan precies 75 jaar geleden dat geallieerde troepen door Overijssel trokken om een einde te maken aan de Duitse bezetting. 
Meer verhalen over oorlog en bevrijding vind je op onze vrijheidspagina. Wat er verder in Overijssel gebeurt vanwege 75 jaar vrijheid lees je op de pagina van Overijssel Viert Vrijheid. Veel activiteiten zijn helaas vanwege het coronavirus geschrapt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.