nieuws

Passie in de Provincie bij RTV Oost

Passie in de Provincie
Passie in de Provincie © RTV Oost
Zoals gebruikelijk met Pasen zendt RTV Oost dit jaar weer ‘Passie in de Provincie’ uit. Het Paasprogramma heeft dit jaar als thema: Kiek Um es! Daarmee wordt voortgeborduurd op het thema van de Kerstnachtdienst uit 2019. Aan de hand van de kruiswegstaties volgen classis-predikant Klaas van der Kamp en bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen de lijdensweg van Jezus. Passie in de Provincie zie je op eerste paasdag, zondag 12 april, om 18.30 uur bij TV Oost.

Een helpende hand

De lijdensweg van Jezus was er één van vallen en opstaan, net als we momenteel meemaken in ons dagelijks leven. Maar tegelijkertijd steken er ook mensen de helpende hand uit; je staat er niet alleen voor. Dat was tijdens de lijdensweg van Jezus zo en ook de huidige corona-crisis laat zien hoe kwetsbaar de mens is en hoe behulpzaam men kan zijn.

Beelden van diverse plekken in Overijssel

Passie in de Provincie is op verschillende prachtige locaties in de provincie opgenomen. Er zijn beelden uit Lettele, van de Regge in Zuna, de Antonius van Paduakerk in Nijverdal en de Canadese Begraafplaats in Holten. De presentatie wordt verzorgd door Bert Groothengel.
Passie in de provincie is tot stand gekomen in samenwerking met de Twente Academie en te zien op zondag 12 april om 18.30. De uitzending wordt om het uur herhaald.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.