nieuws

Juf Tabitha geeft thuisles over de oorlog | les 2: dictatuur en democratie

Juf Tabitha vlogt over de oorlog
Juf Tabitha vlogt over de oorlog © Marc Willighagen
Duizenden leerlingen uit Overijssel zouden de komende weken op Expeditie Vrijheid gaan. Het lespakket werd ontwikkeld door het Historisch Centrum Overijssel vanwege 75 jaar vrijheid. 178 scholen schreven zich in, maar de lessen kunnen niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom zijn ze nu online te volgen en om de leerlingen thuis op weg te helpen publiceert RTV Oost zes korte instructiefilmpes van juf Tabitha uit Kampen.

Dictatuur en democratie

In het nationaalsocialisme van Hitler werd de leider helemaal opgehemeld. Hitler was degene die alles besliste en alle inwoners in het gebied dat hij had bezet werden gedwongen om te doen wat hij zei. Liet je hardop weten dat je het niet met hem eens was? Dan kreeg je vaak met geweld te maken, of erger.
Mocht de video het niet doen, hier is de video ook te vinden.
Bekijk hier het lespakket dat bij dit thema hoort.
De volgende lessen volgen op 9, 14,15 en 16 april. Van 1 tot en met 17 april treedt RTV Oost ‘In het voetspoor van de bevrijders’ met een serie mini-documentaires met achtergrondartikelen. Het is dan precies 75 jaar geleden dat geallieerde troepen door Overijssel trokken om de inwoners te bevrijden van de Duitse bezetting.
Bekijk hier de les van dinsdag 7 april.
Meer verhalen over oorlog en bevrijding vind je op onze vrijheidspagina. Wat er verder in Overijssel gebeurt vanwege 75 jaar vrijheid lees je op de pagina van Overijssel Viert Vrijheid. Veel activiteiten zijn helaas vanwege het coronavirus geschrapt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.