nieuws

VVD Overijssel wil dat alternatief voor kruising N348 met N35 bij Raalte wordt doorgerekend

Kruispunt Bos bij Raalte
Kruispunt Bos bij Raalte © RTV Oost / Ties van der Heide
De provinciale VVD-fractie vraagt de Gedeputeerde Staten een andere variant voor kruispunt Bos door te rekenen. Dit is waar de N35 met de N348 kruist, bij Raalte. De lokale VVD-fractie vroeg hier eerder ook om.
Om de overlast van de inwoners van het dorp te beperken moet volgens de VVD een variant worden onderzocht waarbij de N348 eerst onder het spoor doorgaat en daarna over de N35 heen. Dat is de zogenoemde variant 1. Daarbij komt de N35 verdiept te liggen.
In de huidige plannen wordt uitgegaan van variant 4. Daarbij gaat de N348 onder het spoor door, wordt de N35 een meter verhoogd en gaat de verkeersader N35 over de verdiepte N348 heen. 
Onlangs werd in Raalte een motie voor het doorrekenen van de andere variant raadsbreed gesteund. Statenlid Lex Schukking wil woensdag tijdens de online bijpraatsessie Verkeer & Vervoer de gedeputeerde vragen ook deze variant te laten doorrekenen.
Schukking: "Als we de kosten van beide varianten in beeld hebben, kunnen we een weloverwogen besluit nemen." In Raalte is blij gereageerd op her verzoek aan de provincie om ook de andere variant door te rekenen. De vraag om variant 1 door te rekenen wordt mede gesteld namens de PvdA en het CDA.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.