nieuws

Wat vind jij: Een verplichte corona-app installeren gaat mij te ver

Wat vind jij?
Wat vind jij? © Getty Images
Het kabinet wil fors inzetten op apps om het coronavirus in te dammen, zei minister De Jonge dinsdagavond op de persconferentie. Twee verschillende apps moeten 'de kern van het nieuwe testbeleid gaan vormen'. Het kabinet sluit niet uit dat één van deze apps zelfs verplicht wordt.
De app waar het om gaat vertelt je bijvoorbeeld of je in de buurt bent geweest van een andere gebruiker die besmet blijkt te zijn, vertelde De Jonge: "Je krijgt dan het advies om binnen te blijven en je via een andere app te melden bij een huisarts."
Deskundigen van het RIVM zeggen dat de strenge coronamaatregelen wellicht teruggeschroefd kunnen worden als dergelijk onderzoek intensief gedaan is. Dit brononderzoek ligt nu bij de GGD, deze app moet dat gaan vervangen. De privacy van de gebruikers, zo benadrukten zowel de minister als premier Rutte, blijft gewaarborgd. 
De apps zijn nog in ontwikkeling, maar Rutte sluit niet uit dat deze app verplicht wordt. Wat vind jij daarvan? Is dit een prima maatregel of meer een noodzakelijk kwaad? Of gaat het verplichten van zo'n app te ver? Laat het ons weten door te stemmen. En discussieer ook mee, hieronder of op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.