nieuws

Zwartewaterland in diepe rouw; zware tijden voor burgemeester Bilder

Hasselt
Hasselt © Freddy Schinkel
Als burgemeester van de gemeente Zwartewaterland heeft Eddy Bilder het nog nooit zo moeilijk gehad. Een inkt-zwarte periode is aangebroken. In zijn gemeente zijn tot nu toe 29 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. En velen zijn zo ernstig ziek dat voor hun leven wordt gevreesd.
Eddy Bilder probeert een steun en toeverlaat te zijn voor iedereen. Hij kent veel slachtoffers, ernstig zieken en hun families. Toch moet hij als burgemeester aan de inwoners vragen om alleen de directe familieleden naar de uitvaarten te laten gaan. Dit om het virus geen kans te geven om nog meer slachtoffers te maken.

Zwaar

Begrip is er. Maar het valt bij iedereen in de gemeente Zwartewaterland erg zwaar. In deze hechte christelijke gemeenschap kennen mensen elkaar. Bij het overlijden van een familielid, vriend of bekende gaan inwoners naar de begrafenis en naar de kerk. Juist nu mensen elkaar zo hard nodig hebben en graag samen willen zijn, kan en mag dat niet. En de burgemeester moet ze dat vertellen.
Verslaggever Mark Bakker belde dinsdagavond met burgemeester Bilder en besprak de situatie in de gemeente Zwartewaterland:
Uitgebreid gesprek met burgemeester Bilder van Zwartewaterland
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.