Hoofdrolspelers onderwereldoorlog Zwolle langer achter slot en grendel

Twee vermeende hoofdrolspelers in de Zwolse onderwereldoorlog blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten. Het gaat om Jaemy P. en Fabienne van den R, alias 'Het Meisje'. Jaemy wordt onder meer verdacht van een moordpoging in de wijk Holtenbroek afgelopen oktober. 'Het Meisje' is volgens justitie betrokken bij een naargeestige ontvoering en drugshandel. 

Het voorarrest van P. is met 90 dagen verlengd, Van den R. blijft 30 dagen langer lang achter de tralies. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Overijssel vanmiddag beslist.

De verdachten werden ruim twee weken geleden opgepakt. Naast hen zitten ook nog twee Afghaanse broers vast, die worden gezien als kopstukken van een drugsbende. De vier zouden allemaal tot dezelfde groepering behoren. Volgens het OM zijn ze allen betrokken in een strijd om de macht op de regionale drugsmarkt, waarbij geschoten is met automatische wapens.

Aanslag Holtenbroek

Jaemy zou een concurrent hebben beschoten in de vroege ochtend van 26 oktober op de Klooienberglaan in de wijk Holtenbroek. Het slachtoffer zat in een busje en werd beschoten vanuit een rode Renault Clio. Hij raakte gewond aan zijn schouder. De Clio werd later uitgebrand teruggevonden in Zwolle-zuid.

De recherche tastte lang in het duister wie de aanslag had uitgevoerd. Twee weken geleden werd Jaemy er voor aangehouden. Naast deze moordpoging, wordt hij ook verdacht van het plaatsen van een peilbaken de auto van het latere slachtoffer. Met zo'n baken kunnen de gangen van de bestuurder worden nagegaan. Ook zou Jaemy een rol hebben gespeeld bij drugshandel. 

'Het Meisje'

Naast Jaemy werd ook Fabienne van den R, alias 'Het Meisje', aangehouden. Volgens het OM is ze de rechterhand van de twee Afghaanse broers, die worden gezien als de leiders van een Zwolse drugsorganisatie.

'Het Meisje' zou een rol hebben gespeeld bij een bijzonder naargeestige ontvoering vorig jaar zomer, waarbij het slachtoffer gehoord zou hebben "dat het graf al gegraven was". Op de telefoon van 'Het Meisje' stonden beelden van het bebloede gezicht van het slachtoffer. Ook zou ze, net als Jaemy, in drugs hebben gehandeld. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle drugs beschieting moordaanslag Nieuws
Deel dit artikel: