nieuws

Scholengemeenschap Het Noordik viert pasen online

Normaal gesproken pakken ze op de Christelijke Scholengemeenschap Het Noordik in Almelo flink uit met de paasviering. Ieder jaar wordt er volop gemusiceerd, geacteerd en gezongen op de donderdag voor Pasen. Dit jaar kan dat uiteraard niet, en dus maakten docenten en leerlingen een speciale YouTube uitzending.
Voor christelijke scholen is een paasviering belangrijk. Ook voor Het Noordik. Ze bedachten een online paasviering waarin docenten en leerlingen apart van elkaar een bijdrage leverden.

Blijf mij nabij

Het thema dit jaar was 'Blijf mij nabij'. Leerlingen is gevraagd foto's te maken van een wens voor iemand die zij missen of hen nu mist. In het corona tijdperk een actueel thema.
Het resultaat ging om tien uur vanochtend live op YouTube. "Ik ben wel erg zenuwachtig. Als zoveel mensen het dan kunnen zien. Toch heel anders dan op een podium", zegt Merle Sjoers die het lied 'Blijf bij mij' heeft ingezongen.
Het Noordik viert online Pasen

Underdog

Ook Stef hoefde niet lang na te denken toen ze hem vroegen of hij een stuk van een gebed wilde voorlezen. "Het gaat erover dat je niet de mensen moet vergeten die meestal worden vergeten", zegt Stef.
Dat beaamt ook Marly van Gaal. Zij koos voor het liedje 'Underdog' van Alicia Keys. "Voor mij is dit ook heel herkenbaar. Ik zing het voor de mensen met een talent die niet zo op de voorgrond staan", zegt Marly.
De online paasviering van Het Noordik Almelo is hier te zien.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.