nieuws

Verdachte van gewelddadige overval op bejaarden wordt zwaar mishandeld in cel

Het bejaarde echtpaar werd gekneveld en mishandeld
Het bejaarde echtpaar werd gekneveld en mishandeld © Politie
Eén van de verdachten van een gewelddadige overval op een bejaard echtpaar in Kampen wordt stelselmatig in elkaar geslagen in de gevangenis. Dat zegt zijn advocaat, die daarom graag wil dat zijn cliënt op vrije voeten komt tot aan het eindproces. "Omdat hij vaak in het ziekenhuis komt voor behandeling, denken medegedetineerden dat hij het coronavirus mee naar binnen neemt."
Door de mishandelingen valt de detentie heel zwaar, zegt de 19-jarige verdachte zelf. "Ik ben al tig keer mishandeld. Ik moet geopereerd worden aan mijn schouder, die gaat steeds uit de kom. Het is heel zwaar hier, het wordt steeds erger en erger. Ik vraag u mij alstublieft te schorsen."

Schorsing

Ook een medeverdachte heeft gevraagd het eindproces in vrijheid af te kunnen wachten. Omdat door coronamaatregelen geen inhoudelijke rechtszittingen worden gehouden, is er geen zicht op een eindproces. "En de voorlopige hechtenis zou niet langer moeten duren dan de eventueel op te leggen straf."

Gekneveld en mishandeld

In totaal zijn er vier jonge verdachten voor de de gewelddadige overval op het bejaarde echtpaar in hun huis aan de Nicolaasdijk, begin vorig jaar. De toen 81-jarige mannelijke bewoner werd neergeslagen en bespoten met een bijtende vloeistof, zijn vrouw werd vastgebonden op een stoel. Ook werd ze geslagen.
De overvallers zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met een buit die bestond uit 2,50 euro, een aantal sieraden en de bankpas van het echtpaar. Met die bankpas is diezelfde avond nog gepind door een van de verdachten.
De rechtbank beslist later vandaag of de verdachten vrij komen tot aan het eindproces. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.