OM: Wapen Hengelose 'Kerstnachtmoord' is gevonden

Het mes waarmee de 27-jarige Chantal de Vries vermoedelijk is doodgestoken, is gevonden. Dat meldt het OM op vragen van RTV Oost. Het mes werd gevonden in een vijver dichtbij de moordlocatie en draagt dna-sporen van zowel het slachtoffer als de verdachte. Er is ook lang gespeurd naar de rode trui van de verdachte, maar die is niet boven water gekomen.

Chantal de Vries werd afgelopen Kerstnacht met zeven messteken in hals en borst doodgestoken in het centrum van Hengelo. Ze was op de terugweg van haar werk in een grand-café. Al heel kort na de moord werd een verdachte aangehouden, een 27-jarige Hengeloër. Die droeg op dat moment alleen een T-shirt.

Verkrachting

Eerder vandaag werd bekend dat de verdachte het slachtoffer mogelijk ook heeft willen verkrachten. Hij werd door een getuige aangetroffen, bovenop het slachtoffer. Chantal's broek was over de billen heen naar beneden getrokken.

Tussen het moment dat Chantal door haar moordenaar werd gegrepen en het gadeslaan van de mogelijke verkrachting door de getuige, zit volgens justitie zo'n zeven minuten tijd. Forensisch experts bekijken nu in hoeverre er echt sprake van verkrachting is geweest.

Duimen in de ogen

De getuige is volgens het OM ook mishandeld door de moordverdachte. Die is hem aangevlogen en "heeft met zijn duimen de ogen van de getuige ingedrukt."

De verdachte gaat psychisch onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. Een opname daar laat nog op zich wachten, in verband met corona-maatregelen. 

Eind juni is een volgende zitting gepland in de moordzaak. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: