nieuws

Vierde coronadode binnen zorginstelling Aveleijn

Vierde coronadode
Vierde coronadode © Getty Images / Heiko Küverling
Het coronavirus heeft een vierde slachtoffer geëist binnen de Twentse zorginstelling Aveleijn. Het gaat om een 54-jarige bewoonster van zorgcomplex De Amaliahof in Denekamp. 
Een woordvoerster van Aveleijn heeft het overlijden bevestigd. Volgens de zegsvrouw is het slachtoffer niet getest, maar wordt ze vanwege de symptomen wel als coronaslachtoffer beschouwd.
Eerder al bezweken twee cliënten van De Hunenborgh in Oldenzaal - waar met name ouderen met een verstandelijke beperking wonen - en een 65-jarige bewoonster van De Amaliahof aan de gevolgen van corona.

Onder controle

Volgens de woordvoerster is de situatie in De Amaliahof inmiddels onder controle en stabiel. Twee cliënten van andere woongroepen zijn eerder deze week positief getest. Zij hadden milde klachten en zijn intussen klachtenvrij.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zitten de bewoners van zowel De Hunenborgh als De Amaliahof in quarantaine. De bewoners van de overige zorgcentra mogen geen bezoek ontvangen. Alleen bij hoge uitzondering wordt daar vanaf geweken.

Personeel getest

Intussen worden er meer testen uitgevoerd bij medewerkers van Aveleijn om te kijken of zij het virus hebben opgelopen. Dat gebeurt bij de speciale 'drive-in' in Enschede, bedoeld voor zorgpersoneel.

Buurtsupers

De twee buurtsupers in Zenderen en Lonneker blijven de komende tijd met het oog op hun maatschappelijke functie gewoon geopend. Gedurende de tijd dat de coronamaatregelen van kracht zijn, worden hier echter geen Aveleijn-cliënten ingezet.
De overkoepelende zorgorganisatie Aveleijn heeft in totaal zo'n tachtig locaties, zowel woon-zorgcomplexen als centra voor dagbesteding. Daar worden ruim 2600 mensen met een verstandelijke beperking begeleid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.