nieuws

Wat vind jij: Ik stel mijn bezoekje aan de huisarts nu wel even uit

Wat vind jij?
Wat vind jij? © Gettyimages
Huisartsen maken zich steeds meer zorgen over de grote aantallen patiënten die wegblijven op de spreekuren. "Beangstigend", vindt huisarts Ingeborg van Lingen uit Nijverdal.
"Dan denk ik: Waar blijven ze?", vraagt Van Lingen zich af. "Waar zijn mijn patiënten die ik anders ook zie? Is iedereen het een beetje aan het opsparen? Dan ben ik bang dat we straks een enorme hausse aan patiënten krijgen met klachten die te lang op de plank hebben gelegen."
De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) deelt de zorgen van Van Lingen. Volgens de LHV blijven patiënten mogelijk weg omdat ze vrezen de huisarts extra te belasten of omdat ze mogelijk vrezen besmet te raken als ze naar de huisartsenpraktijk moeten komen. Die angst is volgens de vereniging onterecht: huisartsen hebben de patiëntenstromen gescheiden.
Wat doe jij als je nu klachten hebt waarmee je normaal gesproken naar de huisarts gaat? Even uitstellen? Of gewoon gaan? Laat het ons weten door te stemmen. En discussieer ook mee, hieronder of op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.