Nieuws

Oldenzaler (51) langer vast voor oplichting met mondkapjes

Coronavirus mondkapje desinfectie
Coronavirus mondkapje desinfectie © GettyImages-Julia_Sudnitskava
De 51-jarige man uit Oldenzaal die vastzit op verdenking van oplichting bij de verkoop van mondkapjes, blijft voorlopig in hechtenis. Ook zijn 61-jarige handlanger uit Amersfoort blijft langer vast, zo heeft de rechter-commissaris in Zwolle vandaag bepaald. Een deel van het verduisterde geld is al weggesluisd.
Het tweetal werd afgelopen maandag opgepakt. De mannen hebben zich voorgedaan als leverancier van mondkapjes, vermoedt het OM. Twee kopers die een bestelling hadden geplaatst voor elf miljoen mondkapjes, zijn hierbij opgelicht voor bijna 900.000 euro. De beschermingsmiddelen werden namelijk nooit geleverd.

Geld weggesluisd

Het geld is overgemaakt op een rekeningnummer van een bedrijf van een van de verdachten. Daarna werd een deel contant opgenomen en is een onbekend geldbedrag weggesluisd naar bankrekeningen in binnen- en buitenland. Een groot gedeelte van het geld is volgens Justitie inmiddels weer terecht.
De twee gedupeerden hadden de mondkapjes besteld voor een buitenlandse overheidsinstelling. Voor welk land, is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.