nieuws

Stomdronken man botst vol achterop auto en bespuugt agenten in Zwolle

Een stomdronken bestuurder van een bedrijfsbusje is donderdagavond vol achterop een personenauto gebotst in Zwolle. Vlak daarvoor knalde hij bijna frontaal op een ambulance. Bij zijn aanhoudingen sloeg, bespuugde en schopte hij bovendien politieagenten.
De binnenkant van de bedrijfsbus biedt een triest aanzicht: verschillende geopende bierblikken liggen bij een kinderzitje. Gelukkig zat de man alleen in de auto.
Stomdronken reed hij op de verkeerde weghelft op de Ceintuurbaan. Een ambulance, onderweg terug naar de post, kon net op tijd uitwijken. De bestuurder van een auto bij de stoplichten had minder geluk; de drankrijder botste vol achterop. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Arrestatie

De man hoefde zelf niet naar het ziekenhuis, maar moest wel mee naar het politiebureau. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Zo bespuugde hij een agent. Ook deelde de man klappen uit en werden een agent, een motor en auto geschopt. 
Met veel mankracht is de man vervolgens in een politieauto gezet. Geen van de betrokken agenten is ernstig gewond geraakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.