nieuws

Kunststof wanden uit Nieuwleusen beschermen mensen met cruciaal beroep

Het bedrijf RPP Kunststoffen uit Nieuwleusen produceert beschermingswanden voor spreekkamers of balies in apotheken, zorginstellingen, notariskantoren en andere openbare ruimtes die hun deuren niet kunnen sluiten tijdens de coronacrisis. Volgens RPP is de vraag groot, maar wil het bedrijf niet verdienen aan de crisis en verstrekt de wanden daarom tegen kostprijs. 
"Sommige mensen met cruciale beroepen kunnen hun werk niet thuis uitoefenen en die bedrijven moeten juist nu open blijven voor klanten. Om ook hen zo goed mogelijk te beschermen is er veel vraag naar beschermingswanden", vertelt Emmelien Regeling van RPP kunststoffen.

Speciaal type kunststof

De wanden zijn makkelijk te plaatsen, demontabel en gemaakt van een speciaal type kunststof (PET-G) waardoor deze goed tegen ontsmettingsmiddelen kan. 
Het bedrijf maakte al eerder van dit soort platen voor machinebouw en werd benaderd door een apotheekgroep met de vraag of ze deze wanden konden maken voor hen. "Wij produceren door om een goede voorraad aan te kunnen leggen en aan de landelijke behoefte te voldoen."

Kostprijs

Regeling vertelt: "We zien dat er veel van dit soort wanden aangeboden worden op internet en bij reclamebureaus voor het driedubbele van de kostprijs. Dat is in onze ogen in deze bijzondere tijd en voor de toepassing niet gepast", aldus Regeling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.