nieuws

Olst-Wijhe gaat IJsseldijk dit weekend sluiten bij drukte

Afgelopen weekend was het te druk op de IJsseldijk
Afgelopen weekend was het te druk op de IJsseldijk © Gettyimages
De IJsseldijk in de gemeente Olst-Wijhe wordt dit weekend mogelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Wanneer het te druk wordt, houdt de gemeente er rekening mee dat het overgaat tot deze maatregel.
Afgelopen weekend was het in zowel Welsum als Marle te druk op de IJsseldijk. Auto’s, fietsers, wielrenners, motorrijders en wandelaars maakten allemaal gebruik van dezelfde dijkweg. Soms in groepen groter dan twee personen. Als dat dit weekend opnieuw gebeurt, sluit de gemeente niet uit dat de dijk wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
"Voor het komende paasweekend is opnieuw mooi weer voorspeld en ik wil voorkomen dat het te druk wordt op de weg", laat burgemeester Ton Strien weten.
Daarom roept hij iedereen, maar met name de motorrijders en wielrenners, nogmaals dringend op zich te houden aan de coronamaatregelen. "Blijf dus zoveel mogelijk thuis en geniet in je tuin of op je balkon van de zon. Ga je toch naar buiten? Houd dan afstand en vermijd drukke plaatsen."

Snelheid

Daarnaast heeft de politie afgelopen week meerdere rijbewijzen ingenomen vanwege snelheidsovertredingen. Komend weekend wordt opnieuw flink gecontroleerd op naleving van de verkeers- en coronaregels op de IJsseldijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.