nieuws

PEC Zwolle moet begroting met twee miljoen verlagen door coronacrisis

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser
PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser © Orange Pictures
De coronacrisis hakt er flink in bij PEC Zwolle. De club verwacht de begroting voor het volgend seizoen met twee miljoen euro te moeten verlagen en enkele aflopende contracten van kantoorpersoneel worden niet verlengd.
Dat schrijft voorzitter Adriaan Visser vrijdag in zijn column op de website van PEC Zwolle.

Geen eiland

PEC Zwolle werkt dit seizoen nog met een begroting van ruim 13 miljoen euro. "Maar het mag duidelijk zijn dat de club een flinke financiële stap moet terugzetten", verwacht Visser. "Een voetbalclub is geen eiland dat de maatschappelijke problemen voorbij ziet varen. Een serieus aantal businessclubleden heeft de afgelopen periode hun verbintenis met de club opgezegd, wat inhoudt dat we verwachten dat de commerciële begroting op dit moment zo’n 2 miljoen lager gaat uitvallen."
Daarnaast is hoofdsponsor Molecaten in zwaar weer terechtgekomen. Visser: "Ondanks de lopende overeenkomst, is het voor nu afwachten of deze trouwe en uiterst loyale partner van de club binnenboord kan blijven."

Bezuinigen

Het gevolg is dat PEC Zwolle moet gaan bezuinigen. "Er zal bijvoorbeeld extra kritisch worden gekeken naar het aan- en verkoopbeleid deze zomer", stelt Visser. "Ook binnen de kantoororganisatie worden er enkele aflopende verbintenissen stopgezet. Dit zijn allemaal betreurenswaardige beslissingen, die wij echter moeten nemen in het belang van de club; immers, onze loonkosten vormen zo’n 80% van onze uitgaven (investeringen uitgesloten)."
Eerder al zegde de club contracten op van enkele voetballers en leden van het technisch hart, zoals Ben Hendriks, Albert van der Haar en Erben Wennemars .

Ambities bijstellen

"Zoals je merkt dwingt de coronacrisis ons op dit moment een stap terug te zetten en onze ambities voor de komende jaren bij te stellen, om vervolgens weer een paar stappen voorwaarts te maken", meent Visser. "Een situatie die voor nagenoeg alle clubs uit de Eredivisie geldt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.