nieuws

Kunstroute IJsselbiënnale gaat dit jaar niet door vanwege coronacrisis

IJsselbiënnale wordt uitgesteld vanwege coronacrisis
IJsselbiënnale wordt uitgesteld vanwege coronacrisis © IJsselbiënnale
De tweede editie van de IJsselbiënnale die dit jaar zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar 2021 vanwege de coronacrisis. De IJsselbiënnale is de langste internationale kunstroute van Nederland.
In 2017 was de eerste editie van de IJsselbiënnale een groot succes: zo'n 65.000 mensen volgden de route langs kunstwerken door de IJsselvallei. Dit jaar zou het evenement van midden juni tot eind september plaatsvinden. 

Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis vindt de organisatie het onverantwoord om de IJsselbiënnale door te laten gaan. "Vanzelfsprekend zijn gezondheid en veiligheid vele malen belangrijker. We hebben samen met onze partners geconcludeerd dat uitstel noodzakelijk is. Het is ongelofelijk en onvoorstelbaar hoe snel de wereld veranderd is", vertelt directeur Mieke Conijn.
De directeur geeft aan veel begrip te zien bij financiers. Ze verwacht dan ook dat volgend jaar de IJsselbiënnale wel door kan gaan.

Alternatief

De organisatie wil een alternatief project opzetten dit jaar, maar weet nog niet precies hoe dat eruit gaat zien. Ook is onduidelijk wanneer dit project zal plaatsvinden.
Het thema van de tweede editie van de IJsselbiënnale zou opnieuw klimaatverandering zijn. Kunstenaars kregen de opdracht aan de hand van de titel Tij, Tijd en Tijdelijkheid aan het werk te gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.