nieuws

Drukte bij tuincentra minder groot dan verwacht

Het is vandaag minder druk bij tuincentra dan was verwacht. De vrees voor een enorme toeloop van het winkelpubliek vanwege het mooie weer en de behoefte om dan juist in de tuin te werken bleek vanmorgen bij de Intratuin in Enschede ongegrond. De klanten die wel komen geven aan dat ze ''de spulletjes nu nodig hebben".   
Bij de Intratuin in Enschede stonden de eerste klanten al voor de deur te wachten, toen die om negen uur open ging. Volgens winkelmanager Vinnce Ponnet is dat beeld niet anders dan op andere zaterdagen. "Ook dan melden klanten zich vroeg omdat ze de dag zoveel mogelijk willen benutten om meteen aan de slag te kunnen gaan. De boodschappen die worden gedaan zijn ook heel gericht."
Dat beaamt een klant, die zegt het advies om thuis te blijven noodgedwongen moet negeren. "Het visvoer is op en dat heb ik nu nodig."
Ponnet signaleert dat het in het tuincentrum rustiger is dan normaal. "De mensen winkelen heel gedisciplineerd. Het is er in en er uit." 

Online kopen

Klanten hebben de mogelijkheid om online planten te bestellen en thuis geleverd te krijgen. Ponnet merkt dat deze ontwikkeling juist als gevolg van de coronamaatregelen snel groeit. "Maar ik kan wel begrijpen dat de mensen met dit mooie weer hun planten en spullen meteen in hun huis willen hebben, omdat ze vandaag in de tuin willen werken."  
Voor de klanten die dan ook liever zelf komen om hun plantjes te kopen staan schoongemaakte karretjes klaar. De medewerkers in het tuincentrum letten er op dat tijdens het winkelen en voor de kassa's de anderhalve meter afstand wordt gehandhaafd. Iedereen houdt zich daar goed aan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.