Zeg dag tegen corona! RTV Oost vliegt morgen met drone in Olst

RTV Oost vliegt elke dag met een drone over een dorp in Overijssel om steunbetuigingen in de coronacrisis te filmen. Morgen (tweede paasdag) is het de beurt aan Olst. Wil jij jouw steun betuigen? Meld dan jouw idee aan! We vliegen morgen tussen negen en twaalf uur ‘s ochtends over Olst.

Met de drone filmen we mensen die een boodschap hebben voor familie, vrienden of hulpverleners. Maak een mooie tekening met stoepkrijt, schrijf een boodschap in een weiland, voetbalveld of park voor alle thuiswerkende mensen of doe een dansje om zorgverleners op te vrolijken in deze drukke tijden. Je kan ook zwaaien en applaudisseren, zolang het goed te zien is vanuit de lucht. 

Omdat we niet overal mogen vliegen raden we je aan om je initiatief uit te voeren op een pleintje of veldje, in een weiland of aan de rand van het dorp. 

Anderhalve meter
In alle enthousiasme wordt er nog wel eens vergeten dat iedereen anderhalve meter afstand moet houden. Heb je een initiatief met de hele buurt, collega’s of vrienden? Top! Maar blijf afstand houden van elkaar. Dat geldt ook voor kinderen. Houd je aan de RIVM-richtlijnen.

Overspoeld!

Door de grote hoeveelheid aanmeldingen kunnen we helaas niet beloven dat we bij iedereen langskomen, daar vragen we jullie begrip voor. Om toch alle creatieve steunbetuigingen te laten zien, stuur foto’s en video’s van je actie naar drone@rtvoost.nl.

Wat moet je doen om jouw actie aan te melden? Mail jouw initiatief naar drone@rtvoost.nl of vul onderstaand formulier in. Als je een mail stuurt: geef daarin aan wat, voor wie, wanneer en waar je dat gaat doen. Stuur ook contactgegevens mee, zodat we je eventueel kunnen bellen. Als we langskomen nemen we contact met je op.

De vlucht over Olst zal op maandag 13 april om 17:00 uur te zien zijn in Thuis in Overijssel op TV Oost en na 18:00 uur op onze website en app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: