Groepjes mensen bij elkaar door mooi weer: Loswal in Wijhe afgesloten

Omdat het vandaag te druk was op de Loswal in Wijhe heeft Peter Snijders, voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland besloten om het gebied af te sluiten. Hij heeft dat gedaan op verzoek van de burgemeester van Olst-Wijhe, Ton Strien. Op de Loswal stonden vandaag vaak groepjes mensen bij elkaar. Daarnaast kwamen er ook campers naar de Loswal. 

Sluiting van de Loswal kan op grond van de noodverordening COVID-19 VR IJsselland van 3 april 2020. Het besluit is genomen mede op advies van de politie. Deze afsluiting geldt tot en met 28 april. De afzetting is aan het begin van de avond geplaatst.

De komende periode wordt nog aangenaam weer voorspeld, waardoor het aannemelijk is dat de Loswal als pleisterplaats blijft trekken.

 

"Ik begrijp dat mensen graag naar deze prachtige plek aan de IJssel komen, helemaal nu het zulk mooi weer is", zegt burgemeester Ton Strien. "Maar het is nu coronatijd en dat wil zeggen dat samenscholingen verboden zijn en we met elkaar afstand moeten bewaren. Het is beter zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen op die manier krijgen we samen het coronavirus in Nederland onder controle."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Loswal Wijhe Salland coronavirus Nieuws
Deel dit artikel: