nieuws

Zwaarlijvige hoofdverdachte kwartetmoord Enschede wil naar huis uit angst voor corona

Denis (rechts) wilde op vrije voeten uit angst voor corona
Denis (rechts) wilde op vrije voeten uit angst voor corona © Petra Urban
Een van de drie hoofdverdachten van de viervoudige moord in Enschede heeft geprobeerd op vrije voeten te komen tot aan het eindproces. Volgens zijn advocaat loopt hij door zijn zwaarlijvigheid extra risico op het krijgen van het coronavirus. Op de ic's met coronapatiënten zijn zwaarlijvige mensen oververtegenwoordigd.

Door Tom Meerbeek en Jan Colijn

Degene die het verzoek deed, was de jongste verdachte, Denis. Het OM was het niet eens met vrijlating, omdat er naar eigen zeggen voldoende maatregelen in de gevangenis zijn genomen om verspreiding van het virus te voorkomen.
De rechtbank is niet meegegaan met het verzoek van Denis. Hij blijft achter slot en grendel.

Kwartetmoord

Denis wordt er samen met zijn broer en vader van verdacht in november 2018 vier mannen te hebben doodgeschoten in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Eigenlijk zou vandaag het eindproces beginnen, maar door coronamaatregelen in de rechtbank is die rechtszitting opgeschoven. 
Morgen wordt bekeken of ook de drie medeverdachten vast blijven zitten. Het gaat om drie Brabanders die een rol zouden hebben gespeeld bij de handel in de moordwapens. 
Waarschijnlijk dient het eindproces in het najaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.